Samenwerkingsproblemen

Waar collega’s intensief samenwerken ontstaan er logischer wijze wel eens problemen of onderlinge irritaties. Veel problemen op het gebied van samenwerking, of dat nu is tussen collega’s, werkgever en werknemer of compagnons zijn terug te voeren op onduidelijke afspraken of zelfs geen afspraken. Mensen worden aan elkaar verbonden zonder elkaar goed te kennen of zonder deugdelijke proefperiode.
Niet elk verschil in inzicht is een probleem maar als blijkt dat de verschillen van inzicht keer op keer de kop op steken kan een oplossing gevonden worden aan tafel bij de mediator. Niet elk geschil is een onverenigbaarheid van karakters. Met een goed gesprek kunnen overplaatsingen of rechtszaken wellicht worden voorkomen en de samenwerking weer op de rit worden gezet.

Verloopt de samenwerking, uw re-integratie na verzuim of bijvoorbeeld de communicatie tussen u en uw compagnon, uw medewerker of medewerkers onderling niet meer zo vlekkeloos?

DijkhuizenJager begeleidt collega’s en compagnons bij het voorkomen van onoverbrugbare samenwerkingsproblemen. Met preventieve conflictoplossing zijn al vaak kostbare conflicten voorkomen. Het loont om in een vroeg stadium aan tafel met een MfN Mediator duidelijke afspraken te maken over de toekomstige samenwerking.